Zwart omrand puntverlies in Oss

Nog voordat wij gisteren terug in de bus naar Tilburg stapten hadden wij het verslag van het treurspel TOP Oss – Willem II (1-1) voor Roem & Glorie al in onze kop zitten. Het was iets met woorden als ‘waardeloos’, ‘lachwekkend’, ‘amateuristisch’, ‘ongeïnspireerd’, ‘wij staan weer voor lul’ etcetera. Nee, we waren niet echt te spreken over wat onze helden de weer massaal meegereisde Willem II-aanhang voorschotelden in het Frans Heesen Stadion. Maar toen kregen wij het bericht dat de hele avond in een ander daglicht plaatste: Tijdens de wedstrijd had Danny Guijt het tragische nieuws te horen gekregen dat zijn vader was overleden. En daarmee is het schlemielige, zwaar teleurstellende en totaal onnodige puntverlies van onze Tricolores plotseling niet meer zo belangrijk. Rest ons nog maar één ding te zeggen: DANNY STERKTE.

Voor wat het waard is, hier het fotoverslag van een zwart omrande awayday.

Een kruikezeikers-ritueel na aankomst in Oss.

Welkom in Oss!

Meer gezeik: oooooooooooooooooooeeeeeh dè lucht op he. (Deze koppen waren te goed om te blurren. Sorry gasten.)

Hij had er zin in...

...hullie blijkbaar een stuk minder.

En weer een uitvak volledig uitverkocht voor een pot baggervoetbal. Most loyal fans in the league.

Goed zicht op het veld, waar helaas weinig voetbal te zien was.

Het rood-wit-blauwe leger druipt weer af nadat Willem II zichzelf op lachwekkende wijze van 2 punten heeft bestolen.

En ook in dit èrremoeige stadionneke wisten de Tricolores niet te winnen.

Tot volgend jaar inderdaad. Want zelfs de play-offs halen lijkt nu al moeilijk te worden.

Vanavond een hattrick van Pawel

Kunnen we slecht tegen he: spelers die niks laten zien maar wel lopen te zeuren dat ze hogerop willen. Onze eigen Pawel is er zo één. We citeren zijn uitspraak in het Brabants Dagblad van vandaag: “Ik heb het niet echt naar mijn zin. Ik vind dat ik veel te weinig speel. Mijn ambities zijn groter dan de eerste divisie en als ik dan zelfs hier al weinig minuten mag maken.”
Het is toch wat. De immer geblesseerde Pool met de fluoriserend-geel/paars/roze/oranje/groene schoenen blonk tot nu toe alleen nog maar uit in het missen van opgelegde kansen, maar meneer heeft hogere ambities dan de eerste divisie. Wij zeggen: Pawel, vanavond in Oss drie keer scoren of anders voorlopig maar eens zwijgen.

 

Flashbacks naar Monaco

Het onvolprezen footballculture.com zette een paar dagen geleden deze foto op hun site en hij is té goed om ‘m niet even te rebloggen. Wat een geniaal aandenken aan ons (voorlopig) laatste Europese avontuur. Met onze Franse tegenstander is het sindsdien trouwens ook vlotjes bergafwaarts gegaan. AS Monaco uit, Roem & Glorie was er destijds niet bij. Wie wel? Anekdotes in de comments!