Roem & Glorie: Mission Accomplished

We hadden een goeie 24 uur nodig om te herstellen, maar hier issie dan. Het allerlaatste fotoverslag van het seizoen 2011/2012: de wedstrijd Willem II – FC Den Bosch (2-1). We kunnen het nog maar amper bevatten, maar de Tricolores hebben het geflikt. Binnen een jaar zijn we terug waar we thuishoren: eredivisie. Voor Roem & Glorie betekent dat: mission accomplished. Leev’ Hoezee, voor Willem II, HOREN WIJ OVERAL!

De laatste wandeling naar het stadion. Bij elke zijstraat werd de massa supporters groter en groter….

De ramvolle King Side was er klaar voor.

Vlak voor kickoff stijgt er rood, wit en blauwe rook op vanaf de tribunes.

Maar even later gaan pas echt alle remmen los in Vak E. We zien enige minuten lang letterlijk geen hand voor ogen. We horen alleen het ‘Come On Willem II’ van de tribunes galmen. Heerlijke ambiance. Dit is voetbal!

Zo zag dat eruit vanaf de King Side. Waar zijn die Bossche bollen nou?

Ah, daar zijn ze weer!

Als FC Den Bosch bij een 1-0 stand een onterechte rode kaart krijgt (dat kennen we), gaan de Bosschenaren volledig door het lint. De thuisvakken worden bekogeld met de complete inboedel van het geplunderde verkooppunt. Vakkie E vermaakt zich ondertussen prima.

De wedstrijd wordt stilgelegd en de Bossche burgemeester Rombouts en technisch directeur Van der Hoorn moeten de wilde beesten komen temmen.

De rust keert terug, maar direct na de spelhervatting maakt Podevijn er 2-0 van. Het Koning Willem II Stadion explodeert. PITCH INVASION!

Onze held gaat op de schouders. SWINKELS FOREVER.

Ja, allemaal een stadionverbod.

Jong en oud in pure euforie het veld op.

Tilburgse Kampioenschappen latje zitten.

Na de wedstrijd bekijken we de schade in de Bossche apenkooi. Plees staan in de fik.

Het verkooppunt is totaal gesloopt.

Zelfs de koelkast en koffieapparaten zijn naar beneden gesmeten.

Het zal Tilburg een zorg wezen. Als de spelers op een open vrachtwagen richting de Heuvel gaan, staan de mensen rijendik langs de weg, zoals hier op de Trouwlaan/Korvelseweg.

Ook veel volk als de bus de Oude Markt opdraait.

De helden worden toegejuicht. Ricardo Ippel steelt de show.

De Heuvelring staat vol vanaf de kerk tot aan de Spoorlaan.

De waanzinnig huldiging komt abrupt tot een eind als er noodweer losbarst.

Maar in de kroegen op de Korte Heuvel, Piusplein of hier in de Live bar wordt het feest doorgezet tot in de kleine uurtjes. We zijn terug. Nooit mee eerste divisie!

Tenslotte: de Roem & Glorie crew feliciteert onze maat Ries met de geboorte van zijn zoon. Ter wereld gekomen op de dag dat Willem II promoveert! Dè menneke moet haast wel een gouden Tricolores-toekomst tegemoet gaan. Van Hintum lezen we mee? Welkom in de Willem II familie menneke!

ps. ook bedankt voor de foto’s Stoonie en de Tifosi.

Advertenties

8 thoughts on “Roem & Glorie: Mission Accomplished

 1. En zo ist! Mogen nog wel wat meer foto’s bij, warming up van de huldiging bijvoorbeeld (@livebar)! Was ook een fiske ist nie. Maar eerlijk is eerlijk, lang geleden dat ik zo heb kunnen genieten! Pure zaligheid!

 2. “Mission Accomplished”? “Op die manier willen we bijdragen aan de terugkeer van de Tricolores naar waar onze club (sinds 1896) thuishoort: Eredivisie.”?
  Allemaal leuk en aardig, en mooi dat het nu al gelukt is, maar als dat maar niet betekent dat dit blog er nu al mee kapt he! 🙂

  • maar dan willen wij wel wat input van Melkboer volgend seizoen!!!

 3. “Heerlijke ambiance. Dit is voetbal!”, dat zeggen jullie nu wel, maar de Zwelgjes schijnen behoorlijk bang geweest te zijn van deze sfeer hoor. Gelukkig voor onze chocoladesoesjes hoeven ze dit voorlopig niet meer mee te maken.

 4. Enige smet op alle feestelijkheden is toch wel dat ik nog dezelfde avond 4 broodjes Jantjes, de tour de kebab en enig vocht heb moeten lozen, waarbij ook nog eens pardoes het brise chloorblokje mee weg is gespoeld. Het is dan ook HELMA riooltechniek die á 135 euries voorrijkosten dit probleempje morgen komt verhelpen.

  Weet iemand of ik dit bij Bonheur kan declareren?

 5. Ik heb goed hard gelaage in ieder geval. Topdag. Volgend jaar weer promoveren!

 6. ik zeg: volgend jaar weer zo’n fisje bij 15e plek of hoger

Reacties zijn gesloten.